Новини и събития

Мобилната изложба на гости в Стара Загора!

Мобилната изложба на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Спасителния център за диви животни в Стара Загора!

Мобилната изложба на гости в Бургас!

Мобилната изложба на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува в пространството „симБиотично“ на брега на Атанасовско езеро!

Гостуваме на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ!

Присъединете се и вижте какви изненади сме ви приготвили!

Наблюдение на птици в Габрово!

Заповядайте на събитието "Птиците около нас" - градска обиколка за наблюдение на птици в централната част на Габрово с Българско дружество за защита на птиците.

Мобилната изложба гостува и във Велико Търново!

Мобилната изложба на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Народна библиотека "П.Р. Славейков" във Велико Търново.

Соларни дни в Габрово с „Грийнпийс“ – България

Заповядайте между 15 и 17 юли на нашия соларен уикенд! Запознайте се с идеята за енергийните общности и различни зелени каузи чрез филмова прожекция, дискусии, соларен концерт, парти... и още!

Нова спирка на мобилната изложба!

25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Народно читалище в гр. Калофер

Поля Русева и Маргарита Доровска в предаването „Дарик за природата”

За екологичните проблеми, пречупени през хумора, разговарят в предаването „Дарик за природата" Поля Русева от „Зелени Балкани" и Маргарита Доровска - директор на Музея на хумора и сатирата.

25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Природонаучния музей в Черни Осъм

Природонаучният музей в Черни Осъм е втората локация, в която ще представим пътуващата изложба Карикатура от 25-тото издание на Габровското Биенале.

Нашата кауза е българската природа

Ден преди Световния ден за опазване на околната среда, на 4 юни, събота, нашите приятели от Зелени Балкани и Спасителния център за диви животни ще гостуват в Музея на хумора и сатирата с два уъркшопа и кинопрожекция, насочени към опазването на българската природа.

25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Националния природонаучен музей при БАН

В тази изложба представяме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Носителите на наградите в 25. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството

Щастливи сме да обявим носителите на наградите в 25. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството.