Новини и събития

Мобилната изложба на гости в Бургас!Ще открием официално изложбата на 12 август в 17:00 часа, малко преди раздаването на единадесетите Награди за биоразнообразие и климат. Ще имате възможност да я разгледате до края на месеца.

Гостуването ѝ е една от съвместните инициативи на Музея на хумора и сатирата с нашите партньори от Българска фондация Биоразнообразие.

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

За тази изложба подбрахме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Очакваме ви в Музея на хумора и сатирата между 20 май и 30 септември, за да разгледате нашите три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош.

Заповядайте!

***

Българска Фондация Биоразнообразие, обединява хората с различни идеи за опазването на българската природа. Съхраняването на природните ресурси, промяната на отношението към защитените територии и осъзнаването на възможностите, ползите и отговорностите е мисията на организацията.

Над 25 години БФБ работи в няколко ключови за биоразнообразието региона – Пирин, Централен Балкан, Бургаски влажни зони, Странджа, Източни Родопи, Осогово и Беласица като подкрепя участието на гражданите и местните общности в устойчивото управление на природните ресурси и защитените територии и повишава общественото внимание към проблемите на биоразнообразието.