Новини и събития

Нова спирка на мобилната изложба!

Публикацията е обновена


От 6 юли до края на месеца, Мобилната изложба Карикатура от 25. Габровско биенале на хумора и сатирата може да бъде разгледана в още една изключително приятна локация - Народно читалище „Христо Ботев 1869“ в Калофер.  Гостуването ѝ е съвместна инициатива с нашите партньори от Национален парк „Централен Балкан“.

Изложбата бе открита от Даниела Тотева Кръстева – старши експерт в отдел „Биоразнообразие, планове, програми и проекти“ в Националния парк и Светлана Михайлова - Връзки с обществеността в Музея на хумора и сатирата.

Благодарим на служителите от Парков участък „Калофер“ на Национален парк „Централен Балкан“ за съдействието изложбата да бъде представена в града, откъдето започват едни от най-красивите пешеходни маршрути в Стара Планина: към хижа „Рай“ и Райското пръскало; връх Ботев; ливадите на „Чафадарица“; пропастите на „Джендема“; Купена и река Тунджа; екопътека „Бяла река“.


---


Кога: 6 - 31 юли, 2022

КъдеКалоферНародно читалище "Христо Ботев 1869"
Откриване: 6 юли, сряда, 10:30 часа


Мобилната изложба на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на в Народно читалище "Христо Ботев 1869" в Калофер! Събитието ще бъде с продължителност от 6 до 31 юли 2022 г. Гостуването ѝ е съвместна инициатива с нашите партньори от Национален парк "Централен Балкан".

---

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

За тази изложба подбрахме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Очакваме ви в Музея на хумора и сатирата между 20 май и 30 септември, за да разгледате нашите три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош. Заповядайте!