Новини и събития

Мобилната изложба на гости в Стара Загора!

Публикацията е обновена

На 10 август открихме мобилната изложба "Карикатура" от 25. Габровско биенале на хумора и сатирата в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Изложбата гостува до края на месеца. 

Но, може би още по-важното... попаднахме на място, в което вече близо 30 години работи екип, който е изключително отдаден на каузата за опазване на дивата природа. Няма как да скрием възхищението си от грижите, които полагат за пострадалите животни. Горещо препоръчваме на всеки, който има възможност, да посети Центъра. Доброволци са добре дошли във всеки един момент, а как да ги подкрепите финансово, вижте на https://bit.ly/3QCY9yY

Благодарим на нашите партньори и приятели от Центъра и от Зелени Балкани за топлото посрещане и гостоприемството!

---

Ще открием изложбата на 10 август. Ще имате възможност да я разгледате до края на месеца. Гостуването ѝ е съвместна инициатива с нашите партньори от Зелени Балкани.

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

За тази изложба подбрахме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Очакваме ви в Музея на хумора и сатирата между 20 май и 30 септември, за да разгледате нашите три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош.

Заповядайте!

***

Спасителният център за диви животни е специализирано звено от дейността на Зелени Балкани, свързано с лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на редки и застрашени от изчезване диви животни, и екологично образование. Вече повече от 20 години Центърът се утвърди, като водещо звено в дейностите по спасяване на диви животни у нас. Съществена е и ролята му в различни програми за връщане на изчезнали видове от българската природа.