Новини и събития

25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Природонаучния музей в Черни Осъм

Кога: 11 юни – 13 юли 2022

Къде: Черни Осъм, Природонаучен музей

Откриване: 11 юни, събота, 11:00 часа


Природонаучният музей в Черни Осъм е втората локация, в която ще представим пътуващата изложба Карикатура от 25-тото издание на Габровското Биенале. Откриването е на 11 юни от 11:00 часа и е част от програмата на Съпътстващото събитие към фестивала на Нов Европейски Баухаус в Брюксел, организирано от колегите от Музея. Можете да я разгледате от 11 юни до 3 юли 2022 година.

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб. За тази изложба подбрахме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Очакваме ви в Музея на хумора и сатирата до 30 септември, за да разгледате нашите три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош. Заповядайте!