Новини и събития

25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Националния природонаучен музей при БАН

Публикацията е обновена


На 01.06.2022 с официалното откриване на гостуващата изложба Карикатура на тема Икономия на средствата от 25. Габровско биенале на хумора и сатирата се постави началото на инициативата #Зелен месец в Националния природонаучен музей – БАН. Специален гост на откриването бе носителят на наградата Златен Езоп за карикатура Ивайло Цветков. Гости на вернисажа бяха и наши верни приятели от секция карикатура към СБХ, както и Кин Стоянов. Специални благодарности на екипа на Националния природонаучен музей при БАН за гостоприемството. Изложбата може да бъде разгледана в зала Левентис на музея до 30 юни.


---


Кога: 1 – 23 юни 2022

Къде: София, Националния природонаучен музей при БАН, Зала Левентис

Откриване: 1 юни, сряда, 18:00 часа


През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

В тази изложба представяме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Националният природонаучен музей при БАН е първата спирка на тази пътуваща изложба. Можете да я разгледате в зала Левентис от 1 до 23 юни 2022 година.

Очакваме ви в Музея на хумора и сатирата до 30 септември, за да разгледате нашите три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош. Заповядайте!