Новини и събития

Мобилната изложба гостува и във Велико Търново!

Публикацията е обновена

Днес, 12 юли, във фоайето на Регионална библиотека "П. Р. Славейков" във Велико Търново бе открита Мобилната изложба Карикатура на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата. Изложбата бе открита от директора на библиотеката - доц.д-р Калина Иванова и Светлана Михайлова - експерт "Връзки с обществеността" в Музея на хумора и сатирата. Специални благодарности на нашите партньори от ТАМ Велико Търново за съдействието. Изложбата може да бъде разгледана до 31 юли.

---

Кога: 12 - 31 юли, 2022

Къде: Велико Търново, Народна библиотека "П. Р. Славейков"

Откриване: 12 юли, вторник, 11:30 часа


Мобилната изложба на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Народна библиотека "П.Р. Славейков" във Велико Търново! Ще открием официално изложбата на 12 юли в 11:30 часа. Ще имате възможност да я разгледате до края на месеца. Гостуването ѝ е съвместна инициатива с нашите партньори от ТАМ Велико Търново.

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

За тази изложба подбрахме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Очакваме ви в Музея на хумора и сатирата между 20 май и 30 септември, за да разгледате нашите три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош. Заповядайте!